Drobiowe chilli con carne

Drobiowe chilli con carne

Zdjęcie - Drobiowe chilli con carne - Przepisy kulinarne ze zdjęciami Zdjęcie - Drobiowe chilli con carne - Przepisy kulinarne ze zdjęciami Zdjęcie - Drobiowe chilli con carne - Przepisy kulinarne ze zdjęciami Zdjęcie - Drobiowe chilli con carne - Przepisy kulinarne ze zdjęciami Zdjęcie - Drobiowe chilli con carne - Przepisy kulinarne ze zdjęciami Zdjęcie - Drobiowe chilli con carne - Przepisy kulinarne ze zdjęciami Zdjęcie - Drobiowe chilli con carne - Przepisy kulinarne ze zdjęciami Zdjęcie - Drobiowe chilli con carne - Przepisy kulinarne ze zdjęciami Zdjęcie - Drobiowe chilli con carne - Przepisy kulinarne ze zdjęciami Zdjęcie - Drobiowe chilli con carne - Przepisy kulinarne ze zdjęciami 

Składniki

  • 400 g mielonego mięsa drobiowego
  • 400 g krojonych pomidorów
  • 1 puszka czerwonej fasoli
  • 1 czerwona papryka pokrojona w kostkę
  • 30 ml oleju Kujawski z ostrą papryką, pomidorami i bazylią
  • 1 chilli
  • 1 cebula
  • 1 ząbek czosnku
  • 1 łyżeczka słodkiej wędzonej papryki
  • ½ łyżeczki mielonego kuminu
  • ¼ łyżeczki mielonej kolendry
  • sól i pieprz do smaku
  • listki kolendry do podania

Przygotowanie

Chilli i cebulę posiekać, zeszklić na łyżce oleju Kujawskiego. Dodać przeciśnięty przez praskę czosnek, kolejną łyżkę oleju, mięso i przyprawy. Podsmażyć razem ok. 5 minut.

 

Dodać paprykę i pomidory, gotować pod przykryciem 10 minut. Po tym czasie dodać osączoną fasolę, gotować jeszcze 5 minut. Doprawić do smaku, posypać kolendrą.

 

Podawać z ryżem lub pełnoziarnistą tortillą.

 

 

Przepis pochodzi z pelnytalerz.blogspot.com

Kategorie przepisów