Dorsz z salsą brokułową

Dorsz z salsą brokułową

Zdjęcie - Dorsz z salsą brokułową - Przepisy kulinarne ze zdjęciamiSkładniki

  • 300 g filetów z dorsza
  • Pęczek ugotowanych brokuł
  • Czerwona cebula
  • Łyżka kaparów
  • Łyżka musztardy dijon
  • Łyżka miódu
  • Olej Kujawski z bazylią i cytryną
  • Ocet winny do smaku
  • Koperek
  • Olej Kujawski z pierwszego tłoczenia

Przygotowanie

Dorsza przygotuj na pergaminie. Wystarczy go delikatnie skropić olejem z pierwszego tłoczenia, posolić, posypać pieprzem i usmażyć.

 

Brokuły posiekaj bardzo drobno, dodaj kapary, pokrojoną drobno cebulę, koperek.

 

Z musztardy, miodu i odrobiny octu przygotuj sos i dodaj do salsy. Dokładnie wymieszaj i podaj do usmażonego na pergaminie dorsza. Na koniec skrop danie olejem Kujawskim z bazylią i cytryną.

 

 

Produkcja: Kuchnia+

 

 

Kategorie przepisów