Dorsz z salsą brokułową
Składniki
- 300 g filetów z dorsza
- Pęczek ugotowanych brokuł
- Czerwona cebula
- Łyżka kaparów
- Łyżka musztardy dijon
- Łyżka miódu
- Olej Kujawski z bazylią i cytryną
- Ocet winny do smaku
- Koperek
- Olej Kujawski z pierwszego tłoczenia
Przygotowanie
Dorsza przygotuj na pergaminie. Wystarczy go delikatnie skropić olejem z pierwszego tłoczenia, posolić, posypać pieprzem i usmażyć.
Brokuły posiekaj bardzo drobno, dodaj kapary, pokrojoną drobno cebulę, koperek.
Z musztardy, miodu i odrobiny octu przygotuj sos i dodaj do salsy. Dokładnie wymieszaj i podaj do usmażonego na pergaminie dorsza. Na koniec skrop danie olejem Kujawskim z bazylią i cytryną.
Produkcja: Kuchnia+