Dorsz pieczony z porami

Dorsz jak dorsz, pory jak pory, aleeee... razem tworzą duet prawie idealny. Na początku chciałam pory usmażyć na maśle, skończyło się klasycznie na oleju i w sumie dobrze. I tak były prze prze przepyszne. Polecam przed podaniem posypać jeszcze całość orzechami. Mi to umknęło.

Zdjęcie - Dorsz pieczony z porami - Przepisy kulinarne ze zdjęciami


Składniki:
500 g filetów dorsza
biała część pora
parę plasterków cytryny
sól
pieprz
olej rzepakowy


Pora kroimy w półplasterki i smażymy do miękkości. Na dno naczynia żaroodpornego wykładamy usmażonego pora, kładziemy na niego filety dorsza, całość posypujemy solą i świeżo zmielonym pieprzem. na rybie układamy plasterki cytryny. Wszystko pieczemy w 200 stopniach około 20 minut.


Przepisy z tych kategorii

Łosoś w kremowym sosie z suszonymi pomidorami. Obiad na lato!
1

Łosoś w kremowym sosie z suszo…

Amber Amber
Kuchennymi drzwiami

Dorsz z warzywami w sosie pomidorowym

Dorsz z warzywami w sosie pomi…

Beti Beti
kruche babeczki

Łosoś z cebulą
1

Łosoś z cebulą

figmara figmara
figowe smaki

Rybne curry

Rybne curry

wiosenka27 wiosenka27
Eksplozja smaku

Kotleciki z tuńczyka z oliwkami i kurkumą
2

Kotleciki z tuńczyka z oliwkam…

Beti Beti
kruche babeczki

Gulasz z dorsza po węgiersku
1

Gulasz z dorsza po węgiersku

Nika Nika
Gotuj zdrowo!Guten Appetit