Domowy sos karmelowy
Dzisiaj odrobina grzechu na talerzu. Taki sos karmelowy można wykorzystać do wielu dań. Ja przygotowałam go i podałam do naleśników ze świeżymi owocami w postaci sałatki owocowej. Gorący sos będzie idealnym dodatkiem do lodów. Świetnie się sprawdzi w towarzystwie domowego serniczka.
Przygotowany z naturalnych składników, bez konserwantów, zagęszczaczy, a przede wszystkim bez syropu glukozowo-fruktozowego. Zachwycił nie tylko moje dzieci...
Domowy sos karmelowy
SKŁADNIKI:
- 1 szklanka cukru trzcinowego
- 1/4 szklanki wody
- 4 łyżki masła
- 1/2 szklanki śmietany kremówki
- szczypta soli
Ostrożnie dodać masło, a gdy się rozpuści zdjąć z ognia i dodać śmietanę oraz sól. Dokładnie wymieszać i chwilę gotować na wolnym ogniu. Wyślij pocztą e-mailWrzuć na blogaUdostępnij w usłudze TwitterUdostępnij w usłudze Facebook Reakcje: