Domowy sos karmelowy

Domowy sos karmelowy

Dzisiaj odrobina grzechu na talerzu. Taki sos karmelowy można wykorzystać do wielu dań. Ja przygotowałam go i podałam do naleśników ze świeżymi owocami w postaci sałatki owocowej. Gorący sos będzie idealnym dodatkiem do lodów. Świetnie się sprawdzi w towarzystwie domowego serniczka.
Przygotowany z naturalnych składników, bez konserwantów, zagęszczaczy, a przede wszystkim bez syropu glukozowo-fruktozowego. Zachwycił nie tylko moje dzieci...
Zdjęcie - DOMOWY SOS KARMELOWY - Przepisy kulinarne ze zdjęciami Domowy sos karmelowy SKŁADNIKI:

  • 1 szklanka cukru trzcinowego
  • 1/4 szklanki wody
  • 4 łyżki masła
  • 1/2 szklanki śmietany kremówki
  • szczypta soli
Cukier razem z wodą gotować około 10 minut.
Ostrożnie dodać masło, a gdy się rozpuści zdjąć z ognia i dodać śmietanę oraz sól. Dokładnie wymieszać i chwilę gotować na wolnym ogniu.

Wyślij pocztą e-mailWrzuć na blogaUdostępnij w usłudze TwitterUdostępnij w usłudze Facebook Reakcje:

Kategorie przepisów