Domowy baleron gotowany

Domowy baleron gotowany

Zdjęcie - Domowy baleron gotowany - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

 

Kolejna domowa wędlina jaką ostatnio zrobiłam to baleron. Jest to bardzo łatwy sposób na pyszną wędlinę, nie wymaga zbyt dużo uwagi, jedynie dobrej organizacji. W podobny sposób robiłam już i szynkę i schab  i nie mogę się zdecydować co smakuje najlepiej.

 

Składniki

Instrukcje

W dużym garnku rozpuścić sól w wodzie. Włożyć umyte mięso, dodać wszystkie przyprawy, przykryć i odstawić na przynajmniej tydzień do lodówki. Po tym czasie wyjąć mięso z marynaty, zalać czystą wodą i odstawić jeszcze raz na 2-3 godziny. Mięso włożyć do siatki masarskiej, zalać wodą i gotować na wolnym ogniu przez 1 godź. Zostawić mięso w wodzie do wystygnięcia.

Smacznego:)

Zdjęcie - Domowy baleron gotowany - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

Kategorie przepisów