Deser z lejacym sercem

Deser  z lejacym sercem

Czekoladowe ciastko ,jest bardzo popularne we Wloszech bo jest nie tylko smaczne ale co wazne szybko i latwo sie je robi,a takze ....potrzebujesz zaledwie kilka skladnikow ktore kazdy ma w domu!

Zapraszam!

 

Zdjęcie - Deser  z lejacym sercem - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

 

Deser z lejacym sercem

 

Przepis na 4 foremnki aluminiowe

 

Składniki na deser z lejacym sercem:

.100 gr gorzkiej czekolady

.100 gr cukru

.100 gr masla +do posmarowania foremek

. 2 jajka

. 25 gr ( 1 czubata lyzka ) maki pszennej

. 2 lyzki ciemnego kakao do podsypania foremek

.owoce i cukier do posypania

. aromat rumowy

 

Jak wykonać deser z lejacym sercem?

- foremki aluminiowe smarujemy maslem i wysypujemy kakao

- czekolade kruszymy na drobno i wrzucamy do miski ktora umieszczamy w garnku z wrzatkiem

- do czekolady dodajemy cukier i razem rozpuszczamy skladniki

- do czekolady z cukrem dodajemy maslo i rum- calosc powoli podgrzewamy potem odstawiamy do ostudzenia

- dodajemy po jednym jajku a na koniec przesiana make- dokladnie ,delikatnie mieszamy calosc

- foremki aluminiowe umieszczamy na blaszce i wlewamy do nich czekoladowa mase tak na wysokosc 3/4

- blaszke z foremkami wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 160stC i pieczemy ok.20 min nie dluzej bo "serduszko" stwardnieje

- podajemy jeszcze gorace udekorowane owocami i posypujemy cukrem pudrem

Smacznego!

Uwaga!- jesli pieczemy krocej ok.17 min. serduszko bedzie bardziej lejace

Kategorie przepisów