Deser pastelowy
Deser pastelowy.
Na 6 porcji
2 małe jogurty malinowe
2 małe jogurty brzoskwiniowe
1 galaretka malinowa
1 galaretka szmaragdowa
1 serek kremowy (ja używam Light z Tesko i bardzo go sobie chwalę)
30 malin
Bita śmietana do dekoracji
Przygotowanie:
Galaretki rozrobiłam w szklance wody (tzn każdą osobno ;-) ) odstawiłam wy wystygnięcia
Jogurty malinowe wymieszałam z połową serka i dodałam malinową galaretkę. Wymieszałam dokładnie i nałożyłam do niskich szklanek. Odstawiłam do lodówki żeby zastygły. Następnie jogurty brzoskwiniowe wymieszałam z pozostałym serkiem i dodałam galaretkę szmaragdową. Odstawiłam na kilka minut. Gdy warstwa malinowa stężała nałożyłam do szklanek masę szmaragdową. Odstawiłam od zastygnięcia. Tuż przed podaniem udekorowałam bitą śmietaną i malinami.
Proste a jakie dobre.
Na 6 porcji
2 małe jogurty malinowe
2 małe jogurty brzoskwiniowe
1 galaretka malinowa
1 galaretka szmaragdowa
1 serek kremowy (ja używam Light z Tesko i bardzo go sobie chwalę)
30 malin
Bita śmietana do dekoracji
Przygotowanie:
Galaretki rozrobiłam w szklance wody (tzn każdą osobno ;-) ) odstawiłam wy wystygnięcia
Jogurty malinowe wymieszałam z połową serka i dodałam malinową galaretkę. Wymieszałam dokładnie i nałożyłam do niskich szklanek. Odstawiłam do lodówki żeby zastygły. Następnie jogurty brzoskwiniowe wymieszałam z pozostałym serkiem i dodałam galaretkę szmaragdową. Odstawiłam na kilka minut. Gdy warstwa malinowa stężała nałożyłam do szklanek masę szmaragdową. Odstawiłam od zastygnięcia. Tuż przed podaniem udekorowałam bitą śmietaną i malinami.
Proste a jakie dobre.