Czekoladowy deser jaglany
Czy Wy też czujecie się ciągle zmęczeni? Jakaś masakra z tą pogodą, dookoła wszyscy chorzy. Z utęsknieniem czekam na ciepłą wiosnę. Zaczęłam planować urlop, żeby przyspieszyć ten czas. Miło przy takich poszukiwaniach czymś smacznym się wspomóc ;-). Zdrowy i pyszny. Nikt nie wierzył, kto próbował, że w deserze może być ukryta kasza jaglana i avocado. Zaskakuje smakiem.
Składniki:
- 2 łyżki ugotowanej kaszy jaglanej,
- 1 dojrzałe avocado,
- 2 łyżki kakao,
- 100 ml soku z pomarańczy,
- 2 łyżeczki miodu lipowego,
- skórka z pomarańczy.
Przygotowanie:
Umyć dokładnie pomarańczę, wycisnąć sok, a skórkę dokładnie nożem oczyścić z białej części i pokroić w paseczki. Zmiksować blenderem kaszę jaglaną z avocado. Dodać kakao, miód i sok z pomarańczy. Przełożyć do naczynek, posypać skórką pomarańczową. Udekorować ewentualnie plastrami pomarańczy.