Czekoladowy deser jaglany

Czekoladowy deser jaglany

Zdjęcie - Czekoladowy deser jaglany - Przepisy kulinarne ze zdjęciami
Czy Wy też czujecie się ciągle zmęczeni? Jakaś masakra z tą pogodą, dookoła wszyscy chorzy. Z utęsknieniem czekam na ciepłą wiosnę. Zaczęłam planować urlop, żeby przyspieszyć ten czas. Miło przy takich poszukiwaniach czymś smacznym się wspomóc ;-). Zdrowy i pyszny. Nikt nie wierzył, kto próbował, że w deserze może być ukryta kasza jaglana i avocado. Zaskakuje smakiem.
Zdjęcie - Czekoladowy deser jaglany - Przepisy kulinarne ze zdjęciami
Składniki:

  • 2 łyżki ugotowanej kaszy jaglanej,
  • 1 dojrzałe avocado,
  • 2 łyżki kakao,
  • 100 ml soku z pomarańczy,
  • 2 łyżeczki miodu lipowego,
  • skórka z pomarańczy.

Przygotowanie:

Umyć dokładnie pomarańczę, wycisnąć sok, a skórkę dokładnie nożem oczyścić z białej części i pokroić w paseczki. Zmiksować blenderem kaszę jaglaną z avocado. Dodać kakao, miód i sok z pomarańczy. Przełożyć do naczynek, posypać skórką pomarańczową. Udekorować ewentualnie plastrami pomarańczy.

Zdjęcie - Czekoladowy deser jaglany - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

Kategorie przepisów