Curry z kalafiora

Curry z kalafiora
Zdjęcie - Curry z kalafiora - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

Aromatyczne, rozgrzewające i pełne warzyw curry. Sycące i lekkie jednocześnie. Doskonałe na obiad lub lekką kolację. Bardzo polecam bo naprawdę warto.

Składniki Instrukcje

W dużym garnku rozgrzać olej, dodać sypkie przyprawy, chwilę przesmażyć. Dodać pokrojoną cebulę oraz posiekany czosnek, następnie pokrojone w kostkę papryki, cukinię  i seler, oraz podzielony na cząstki kalafior. Wymieszać. Dodać sparzonego, obranego ze skórki pokrojonego w kostkę pomidora. Podlać ok. 1 szklanką wody, zmniejszyć ogień i dusić pod przykryciem ok. 20 min. Warzywa powinny być miękkie ale nie rozgotowane. Pod koniec gotowanie dodać mrożony groszek. Przyprawić do smaku solą i pieprzem.

Smacznego:)

Zdjęcie - Curry z kalafiora - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

Kategorie przepisów