Coffee Coco

Coffee  Coco

Miłośnikom kokosowych smaków proponuję dzisiaj pyszną kawę. Śmietana ubita z likierem kokosowym smakuje jak puszek kokosowy, po prostu bajecznie. Do tego dobre espresso i szczypta cynamonu i jesteśmy w niebie. Przepis znalazłam tutaj.

Zdjęcie - Coffee  Coco  - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

Składniki dla 2 osób:

  • 2 porcje Espresso
  • 40 ml schłodzonej śmietany kremówki
  • 2 łyżki stołowe likieru kokosowego
  • 80 ml mleczka kokosowego
  • sproszkowany cynamon

Zimną śmietanę ubić na półsztywno razem z likierem kokosowym. Mleczko kokosowe dobrze wstrząsnąć i rozdzielić do filiżanek. Następnie wlać na to espresso i na wierzch nałożyć ubitą śmietanę. Poprószyć szczyptą cynamonu.

Smacznego:)

Kategorie przepisów