Ciasto z rurkami - w 15 minut!
Mama zrobiła kolejne ciacho!
Jak wiecie Ona woli takie bardziej piankowe, z owocami i galaretką, ale tym razem poszła zdecydowanie w moje klimaty!
Karmel i czekolada- to co uwielbiam!
Połączenie chrupiących krakersów z kajmakiem i słodką, puszystą śmietaną jest świetnym pomysłem dla każdego łasucha!
Kropeczka nad I to chrupiące czekoladowe rurki, które nie tylko świetnie smakują, ale i fajnie wyglądądają!
Ciacho jest gotowe w 15 minut!
Koniecznie spróbujcie!
Zakochacie się w nim!
Ps. jest bardzo słodkie!
SKŁADNIKI:
( 24×28 )
* śmietana 30% – 660 ml
* mascarpone – 500 g
* cukier puder – 3 łyżki
* masa kajmakowa – 400 g
* krakersy – ok. 250 g
* rurki waflowe czekoladowe – ok. 30 szt
* kakao
SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA:
Schłodzoną śmietanę ubijamy na sztywno z cukrem pudrem, łyżka po łyżce dodajemy mascarpone.
Na dnie blachy wyłożonej papierem układamy warstwę krakersów, dodajemy połowę kremu.
Układamy rurki ( jedna przy drugiej ), smarujmy resztą kremu.
Przykrywamy krakersami, smarujemy podgrzaną masą kajmakową.
Posypujemy kakao.
Wstawiamy na co najmniej 2 godziny do lodówki.
Smacznego!