Ciasto z rurkami - w 15 minut!

Mama zrobiła kolejne ciacho!

Jak wiecie Ona woli takie bardziej piankowe, z owocami i galaretką, ale tym razem poszła zdecydowanie w moje klimaty!

Karmel i czekolada- to co uwielbiam!

Połączenie chrupiących krakersów z kajmakiem i słodką, puszystą śmietaną jest świetnym pomysłem dla każdego łasucha!

Kropeczka nad I to chrupiące czekoladowe rurki, które nie tylko świetnie smakują, ale i fajnie wyglądądają!

Ciacho jest gotowe w 15 minut!

Koniecznie spróbujcie!

Zakochacie się w nim!

Ps. jest bardzo słodkie!

Zdjęcie - CIASTO Z RURKAMI - w 15 minut! - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

SKŁADNIKI:

( 24×28 )

* śmietana 30% – 660 ml

* mascarpone – 500 g

* cukier puder – 3 łyżki

* masa kajmakowa – 400 g

* krakersy – ok. 250 g

* rurki waflowe czekoladowe – ok. 30 szt

* kakao

SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA:

Schłodzoną śmietanę ubijamy na sztywno z cukrem pudrem, łyżka po łyżce dodajemy mascarpone.

Na dnie blachy wyłożonej papierem układamy warstwę krakersów, dodajemy połowę kremu.

Układamy rurki ( jedna przy drugiej ), smarujmy resztą kremu.

Przykrywamy krakersami, smarujemy podgrzaną masą kajmakową.

Posypujemy kakao.

Wstawiamy na co najmniej 2 godziny do lodówki.

Smacznego!

 Zdjęcie - CIASTO Z RURKAMI - w 15 minut! - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

Kategorie przepisów

Podobne przepisy