Ciasto ucierane na kefirze z brzoskwiniami

Ciasto ucierane na kefirze z brzoskwiniami

Ciasta ucierane na kefirze to ciasta, które można przygotować ze wszystkimi, sezonowymi owocami!

W sezonie jesienno-zimowym dodaję do nich jabłka, a potem kiedy już wiosna i lato nadchodzi szaleję ze wszystkim co jest na targu!

Dziś przygotowałam z brzoskwiniami, które dostałam od sąsiadki z jej własnego ogródka.

Pyszne, soczyste, rozpływające się w ustach.

Zdjęcie - CIASTO UCIERANE NA KEFIRZE Z BRZOSKWINIAMI - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

Część przerobiłam na konfitury!

Ale ciacha nie mogło zabraknąć!

Łatwe, szybkie, tanie i pyszne!

próbujcie i Wy!

  Zdjęcie - CIASTO UCIERANE NA KEFIRZE Z BRZOSKWINIAMI - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

SKŁADNIKI:

( tortownica 23 cm )

* kefir – 400 g

* jajko – 3 szt

* cukier – 1 szkl

* olej – 0,5 szkl

* cukier wanilinowy – 1 op

* proszek do pieczenia – 2,5 łyżeczki

* mąka pszenna – 2,5 szkl

* brzoskwinie– ok.300 g

SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA:

Cukier ubijamy z jajkami, dodajemy kefir i olej, mieszamy.

Mąkę z proszkiem i cukier waniliowy wsypujemy do masy, mieszamy.

Ciasto wylewamy na blachę, przez sitko posypujemy bułką tartą.

Układamy pokrojone brzoskwinie.

Pieczemy ok. 45 minut w 180C.

Smacznego!

Zdjęcie - CIASTO UCIERANE NA KEFIRZE Z BRZOSKWINIAMI - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

Kategorie przepisów