Ciasto francuskie z warzywami

Ciasto francuskie z warzywami

Zdjęcie - Ciasto francuskie z warzywami - Przepisy kulinarne ze zdjęciami
Hej :-)) Ogórasy zrobiłam :-)) Zeszło prawie cały dzień, ale pyszne są i będzie zapas na zimę jak znalazł :). W tym roku robiłam tylko te z musztardą i curry, które bardzo wszystkim smakowały. Musztardowe robiłam już wcześniej, a te drugie w tamtym roku zrobiłam chyba ze 3 słoiczki na próbę i okazały się bardzo smaczne i teraz zrobiłam więcej. Wy zrobiłyście/liście już ??? Teraz o cieście trochę ;)), tak na szybko, na kolację z tego co było w lodówce, bo do sklepu mi się nie chciało iść ;). Jak dodatek cukinia, biała papryka, kukurydza, marchewka, zielenina i suszone pomidory z czosnkiem niedźwiedzim i czarnuszką. Ja robiłam z jednego ciasta, jeśli, dzieliłam go na 3 części, jeśli potrzebujecie więcej porcji, to składniki trzeba zwiększyć. Smakowite to było więc polecam :-)). Miłego dzionka :))

Składniki:

  • 1 płat ciasta francuskiego
  • mała cukinia
  • 1 większa marchewka
  • kukurydza
  • papryka
  • cebulka razem z cybuchami
  • natka pietruszki
  • suszone pomidory z czosnkiem niedźwiedzim i czarnuszką
  • jajko


Ciasto dzielimy na 3 części, końce nacinamy (zdjęcie poniżej). Warzywa kroimy i układamy na ciasto, posypujemy suszonymi pomidorami i zawijamy. Jajko wbijamy do kubka, roztrzepujemy i smarujemy nim wierzch ciasta. Blaszkę wkładamy papierem do pieczenia, kładziemy na nim ciasto i wkładamy do piekarnika. Pieczemy w 200 stopniach około 30 minut. Podajemy na gorąco :))

Zdjęcie - Ciasto francuskie z warzywami - Przepisy kulinarne ze zdjęciami
Zdjęcie - Ciasto francuskie z warzywami - Przepisy kulinarne ze zdjęciami
Zdjęcie - Ciasto francuskie z warzywami - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

Kategorie przepisów