Ciastka imbirowe

Ciastka imbirowe

Dziś przepis na japońskie ciastka imbirowe posypane sezamem. Razem ze mną przygotowały je
Maggie, Mirabelka, Król, Mopsik Dobromiła oraz Panna Malwinna. Zdjęcie - Ciastka imbirowe - Przepisy kulinarne ze zdjęciami Składniki:

  • 70g masła
  • 85g cukru
  • szczypta soli
  • 150g mąki
  • 2 łyżki zimnej wody
  • 3 łyżki startego imbiru
  • sezam do posypania
    Zdjęcie - Ciastka imbirowe - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

    Piekarnik nagrzać do 175 stopni. Masło z cukrem i solą zmiksować na puszystą masę, po czym wsypać mąkę, zmiksować, dodać wodę oraz imbir i dokładnie wyrobić. Rozwałkować ciasto pomiędzy dwoma arkuszami papieru do pieczenia na grubość pół cm. Wyciąć kółeczka, posmarować delikatnie wodą i posypać sezamem. Piec 10 -15 min. Zdjęcie - Ciastka imbirowe - Przepisy kulinarne ze zdjęciami Podobne wpisy Ciastka imbiroweZdjęcie - Ciastka imbirowe - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

    Ciastka cebulowe

    Zdjęcie - Ciastka imbirowe - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

    Kuchnia japońska - Podsumowanie

    Zdjęcie - Ciastka imbirowe - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

    Ptysie z kremem budyniowym dla Madzi:)

    Zdjęcie - Ciastka imbirowe - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

    Ciasto z dyni ze śliwkami

    Kategorie przepisów