Ciastka imbirowe
Dziś przepis na japońskie ciastka imbirowe posypane sezamem. Razem ze mną przygotowały je
Maggie, Mirabelka, Król, Mopsik Dobromiła oraz Panna Malwinna.
Składniki:
- 70g masła
- 85g cukru
- szczypta soli
- 150g mąki
- 2 łyżki zimnej wody
- 3 łyżki startego imbiru
- sezam do posypania
Piekarnik nagrzać do 175 stopni. Masło z cukrem i solą zmiksować na puszystą masę, po czym wsypać mąkę, zmiksować, dodać wodę oraz imbir i dokładnie wyrobić. Rozwałkować ciasto pomiędzy dwoma arkuszami papieru do pieczenia na grubość pół cm. Wyciąć kółeczka, posmarować delikatnie wodą i posypać sezamem. Piec 10 -15 min. Podobne wpisy Ciastka imbirowe
Kuchnia japońska - Podsumowanie
Ptysie z kremem budyniowym dla Madzi:)