Ciastka cebulowe

Składniki:
  • 2 cebule
  • 30 dag mąki
  • 12,5 dag margaryny
  • 1 żółtko
  • 1 łyżka maku
  • jak ktoś lubi pół łyżki kminku
  • 1/2 łyżki octu
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • łyżeczka soli
Zdjęcie - Ciastka cebulowe - Przepisy kulinarne ze zdjęciami Cebulę zetrzeć na tarce na najmniejszych oczkach, odlać nadmiar soku, przełożyć do dużej miski, dodać margarynę (nie roztopioną! ponieważ zmieni konsystencję ciasta), mak, kminek, sól, proszek do pieczenia, ocet. Wszystko szybko wyrobić, rozwałkować, wykrawać ciastka. Piec ok. 15 – 20 min. w temperaturze 180 stopni. Podobne wpisy Ciastka cebuloweZdjęcie - Ciastka cebulowe - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

Ciastka imbirowe

Zdjęcie - Ciastka cebulowe - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

Szarlotka

Zdjęcie - Ciastka cebulowe - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

Focaccia

Zdjęcie - Ciastka cebulowe - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

Buraki na ciepło

Przepisy z tych kategorii

Wafle przekładane dżemem

Wafle przekładane dżemem

janiolka janiolka
Eksperyment sobotni

Krakersy z siemienia lnianego
2

Krakersy z siemienia lnianego

figmara figmara
figowe smaki

Palmiery cynamonowe
2

Palmiery cynamonowe

Abbra Abbra
Moje Kucharzenie

Palmiery
1

Palmiery

Wypieki Pauli Wypieki Pauli
Wypieki Pauli

Florentynki owsiane
6

Florentynki owsiane

Patyska Patyska
Smakołyki Alergika

Sezamki
18

Sezamki

duszek duszek
Potrawy regionalne