Ciastka cebulowe

Ciastka cebulowe
Składniki:
  • 2 cebule
  • 30 dag mąki
  • 12,5 dag margaryny
  • 1 żółtko
  • 1 łyżka maku
  • jak ktoś lubi pół łyżki kminku
  • 1/2 łyżki octu
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • łyżeczka soli
Zdjęcie - Ciastka cebulowe - Przepisy kulinarne ze zdjęciami Cebulę zetrzeć na tarce na najmniejszych oczkach, odlać nadmiar soku, przełożyć do dużej miski, dodać margarynę (nie roztopioną! ponieważ zmieni konsystencję ciasta), mak, kminek, sól, proszek do pieczenia, ocet. Wszystko szybko wyrobić, rozwałkować, wykrawać ciastka. Piec ok. 15 – 20 min. w temperaturze 180 stopni. Podobne wpisy Ciastka cebuloweZdjęcie - Ciastka cebulowe - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

Ciastka imbirowe

Zdjęcie - Ciastka cebulowe - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

Szarlotka

Zdjęcie - Ciastka cebulowe - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

Focaccia

Zdjęcie - Ciastka cebulowe - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

Buraki na ciepło

Kategorie przepisów