Chrupiące bułki z sałatką

Zapraszam na pyszne chrupiące krążki z wielkanocną sałatką. To pyszne i efektowne danie zrobisz w kilka chwil. Może się skusisz?
Sałatkę polałam olejem lnianym marki Kujawski, który jest źródłem kwasów omega-3 i zawiera ich około 40 razy więcej niż oliwa z oliwek. Oleje Kujawski tłoczone na zimno zachowują charakterystyczny smak i aromat nasion i pestek, z których zostały wytłoczone jednocześnie urozmaicając potrawę w wyjątkowy smak.
Składniki na chrupiące bułki z sałatką:
- 2-3 kajzerki
- 1 opakowanie roszponki
- 1 pęczek rzodkiewek
- 2-3 ugotowane jajka
- 1/3 ugotowanego brokuła
- 2-3 łyżki oleju lnianego Kujawski tłoczony na zimno
- 1 garść pestki dyni
- 1 garśc kiełków rzodkiewki
Jak zrobić chrupiące bułki z sałatką?
Ugotuj jajka, obierz i podziel na kawałki. Możesz też użyć jajek przepiórczych, które po ugotowaniu wystarczy przekroić na pół.
Przygotuj chrupiące krążki z bułek kajzerek przekrojonych na pół i zapieczonych w piekarniku.
Bułki po upieczeniu i wystudzeniu wypełnij sałatą roszponką, pokrojoną rzodkiewką. Nadzienie polej olejem lnianym Kujawski tłoczonym na zimno. Dodaj ugotowanego brokuła i jajka.
Chrupiące bułki z sałatką posyp pestkami dyni i posyp kiełkami rzodkiewki.
Liczba porcji: 6
Czas przygotowania 20 min
Stopień trudności: prosty przepis