Chrupiące bułki z sałatką

Chrupiące bułki z sałatką

Zdjęcie - Chrupiące bułki z sałatką - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

Zapraszam na pyszne chrupiące krążki z wielkanocną sałatką. To pyszne i efektowne danie zrobisz w kilka chwil. Może się skusisz?

Sałatkę polałam olejem lnianym marki Kujawski, który jest źródłem kwasów omega-3 i zawiera ich około 40 razy więcej niż oliwa z oliwek. Oleje Kujawski tłoczone na zimno zachowują charakterystyczny smak i aromat nasion i pestek, z których zostały wytłoczone jednocześnie urozmaicając potrawę w wyjątkowy smak.

Składniki na chrupiące bułki z sałatką:

  • 2-3 kajzerki
  • 1 opakowanie roszponki
  • 1 pęczek rzodkiewek
  • 2-3 ugotowane jajka
  • 1/3 ugotowanego brokuła
  • 2-3 łyżki oleju lnianego Kujawski tłoczony na zimno
  • 1 garść pestki dyni
  • 1 garśc kiełków rzodkiewki

Zdjęcie - Chrupiące bułki z sałatką - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

Jak zrobić chrupiące bułki z sałatką?

Ugotuj jajka, obierz i podziel na kawałki. Możesz też użyć jajek przepiórczych, które po ugotowaniu wystarczy przekroić na pół.

Przygotuj chrupiące krążki z bułek kajzerek przekrojonych na pół i zapieczonych w piekarniku.

Bułki po upieczeniu i wystudzeniu wypełnij sałatą roszponką, pokrojoną rzodkiewką. Nadzienie polej olejem lnianym Kujawski tłoczonym na zimno. Dodaj ugotowanego brokuła i jajka.

Chrupiące bułki z sałatką posyp pestkami dyni i posyp kiełkami rzodkiewki.

 

Zdjęcie - Chrupiące bułki z sałatką - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

Liczba porcji: 6
Czas przygotowania 20 min
Stopień trudności: prosty przepis

Kategorie przepisów