Chilli con carne
Po raz kolejny danie z kuchni meksykańskiej, które przygotowały również: Maggie http://maggiegotuje.blogspot.com/ Michał http://paszczakgotuje.blogspot.com/ Pela http://smakiprzysmaki.blogspot.com/ Wiera http://terazjedzmnie.blogspot.com/ Mirabelka http://mirabelkowy.blogspot.com/ Panna Malwinna http://filozofiasmaku.blogspot.com/ Magda http://yobada.blogspot.com/
Pluskotka http://brytfanna.blox.pl/html Mopsik http://wlodarczyki.net/mopswkuchni/ Składniki na 8 porcji
- 60dag mięsa wołowego np. pieczeni
- 2 – 3 cebule
- puszka kukurydzy
- 2 puszki czerwonej fasoli
- puszka pomidorów bez skórki
- 1 czerwona papryka
- łyżka musztardy Dijon
- łyżeczka kminu rzymskiego
- dwie łyżeczki chilli
- jedna łodyga selera naciowego
- 1 koncentrat pomidorowy
- oliwa do smażenia
- sól
- pieprz
Marokańska zupa z ciecierzycy i soczewicy
Meksykański gulasz z klopsikami