Chili con setas

Chili con setas
przepis:

250 g pieczarek

100 g ciecierzycy (z puszki)

100 g kukurydzy (z puszki)

1 cebula

1 ząbek czosnku

1-2 łyżki przecieru pomidorowego

sól, pieprz, chili, słodka papryka

posiekana natka pietruszki

olej do usmażenia pieczarek

ryż

Ryż ugotować.

Pieczarki opłukać, a następnie posiekać bardzo drobno.

Cebulę pokroić w kostkę i zeszklić na oleju.

Do cebuli dodać pieczarki i podsmażyć je.

Pieczarki doprawić solą, pieprzem, dodać chili i słodką paprykę, zmiażdżony ząbek czosnku, przecier pomidorowy, kukurydzę i ciecierzycę.

Wszystko podlać niewielką ilością wody i chwilę razem gotować.

Zdjęcie - Chili con setas - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

Kategorie przepisów