Carpaccio z buraków
            
 
 
 Carpaccio przeważnie kojarzy nam się z doskonałym jakościowo mięsem lub rybą.
 Jak widać, można go również zrobić z warzyw, na przykład tak jak u mnie - z buraków.
 
 To bez wątpienia, mój ulubiony sposób na buraki. 
 
 Carpaccio z buraków, to nie tylko doskonała i elegancka przystawka, ale i wspaniały dodatek do mięsnego dania.
 
 Genialne w swojej prostocie, zaskoczy swoim smakiem nie jedno podniebienie:) 
 
Polecam!
 
 Składniki:
- 2 duże buraki
 - 70g fety/sera koziego
 - 1 łyżeczka miodu
 - szczypta soli
 - szczypta pieprzu
 - 0.4 łyżeczki musztardy
 - odrobina oliwy/oleju
 - odrobina octu winnego
 - 0.4 pęczka koperku
 
Buraki zawinąć w folię aluminiową.
 Upiec do miękkości (w 200C).
 Wystudzić, obrać, pokroić w cieniutkie plastry.
 Ułożyć na talerzu.
 Zrobić sos.
 Połączyć miód, oliwę, sól, pieprz, musztardę i ocet ze sobą.
 Powstałym dressingiem polać buraki.
 Carpaccio posypać pokruszoną fetą/kozim serem i posiekanym koperkiem.