Caldo de papas- rosół z Gran Canaria

Caldo de papas- rosół z Gran Canaria


Caldo de papas
Zdjęcie - Caldo de papas- rosół z Gran Canaria. - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

Smaczny ,lekki, pożywny, warzywny ,szybki, łatwy i dobry w ciepłym klimacie, a taki właśnie u nas ostatnio panuje.

Zdjęcie - Caldo de papas- rosół z Gran Canaria. - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

Składniki dla 2-3 osób:

4 ziemniaki

1 cebula

½ papryki zielonej

½ papryki czerwonej

1-2 pomidory

2 gałązki kolendry

4 łyżki oliwy z oliwek

½ łyżeczki nitek szafranu

Sól, pieprz

 maggi do smaku

1 jajko na osobę.

Wykonanie. Obrane ziemniaki pokroić w duże kawałki i umieścić w garnku z wodą. Papryki pokroić i dorzucić do ziemniaków. Pomidory pokroić w ćwiartki i do garnczka. Cebulkę trochę przyrumienić i dołożyć do reszty. Wlać oliwkę. Dodać gałązki świeżej kolendry, szafran, sól i pieprz. Wszystkie warzywa gotować na małym ogniu. Kiedy ziemniaki będą ugotowane, wlać surowe jajka i gotować ,aż się zetną.
Nalać, a właściwie nałożyć bo zupa jest gęsta , na talerze i smacznego.

Kategorie przepisów