Cafe frappe

Do wysokiej szklanki wsyp łyżeczkę lub dwie kawy rozpuszczalnej, zalej zimnym mlekiem (najlepiej 2 lub nawet 3,2 %) i spień za pomocą przyrządu do spieniania mleka.

Delikatnie dopełnij zimną wodą mineralną - żeby nie uszkodzić piany, wrzuć 2 lub 3 kostki lodu. Podawaj ze słomką.

Jeśli słodzisz, razem z kawą wsyp też cukier.

W Grecji zawsze podaje się frappe razem ze szklanką wody mineralnej :)

Przepisy z tych kategorii

Frappe, czyli mrożona kawa
1

Frappe, czyli mrożona kawa

waniliowa chmurka waniliowa chmurka
Waniliowa Chmurka

Frappe
12

Frappe

wiosenka27 wiosenka27
Eksplozja smaku

Koktajl bananowo – ananasowy
2

Koktajl bananowo – ananasowy

wiosenka27 wiosenka27
Eksplozja smaku

Lemoniada z rabarbarem

Lemoniada z rabarbarem

zacisze kuchenne zacisze kuchenne
zacisze kuchenne

Koktajl pomidorowy z selerem

Koktajl pomidorowy z selerem

wiosenka27 wiosenka27
Eksplozja smaku

Koktajl owocowo - warzywny

Koktajl owocowo - warzywny

Beti Beti
kruche babeczki

Przepisy z tych kategorii

Ciasto kinder country
1

Ciasto kinder country

ilovebake ilovebake
I Love Bake

Ciasto karmelek
6

Ciasto karmelek

ilovebake ilovebake
I Love Bake

Budyń czekoladowy z frużeliną wiśniową
2

Budyń czekoladowy z frużeliną…

figmara figmara
figowe smaki

Ciasto z masą z mleka w proszku – bez pieczenia
1

Ciasto z masą z mleka w proszk…

Smaki na talerzu Smaki na talerzu
Smaki na talerzu

Shake Czarny Las (bez cukru)
1

Shake Czarny Las (bez cukru)

Tyna Tyna
In cooking we trust

Najlepszy mazurek kajmakowy (z mlekiem w proszku)
2

Najlepszy mazurek kajmakowy (z…

Wedelka Wedelka
Kuchenne wzloty i upadki młodej mężatki