Bundz z truskawkami a'la caprese
Przywiozłam z Beskidów świeżutki, pyszniutki bundz. Już na miejscu zagryzałam go z truskawkami. Dlatego zaraz po przyjeździe przyszedł pomysł na sałatkę caprese. Mój mąż się nie skusił, a mi bardzo podeszła. Naprawdę polecam. Oczywiście ułożenie w piramidkę, czy płasko na talerzu zależy od Was:-)
Składniki:
- kawałek sera owczego bundz,
- garść truskawek sporych rozmiarów,
- oliwa extra virgine,
- świeża bazylia,
- sól, pieprz świeżo zmielony,
- ewentualnie krem balsamiczny.
Przygotowanie: Truskawki umyć, osuszyć i pokroić na połówki lub plastry. Ser również pokroić w grube plastry. Układać na przemian ser z truskawkami. Polać oliwą, posypać bazylią, solą i pieprzem. Polać ewentualnie kremem balsamicznym.