Budyń ananasowo-jaglany

przepis:

1 szklanka ugotowanej kaszy jaglanej

1/4 świeżego ananasa

1 łyżka miodu

szczypta cynamonu

Na patelni rozgrzać miód, dodać kilka kawałków pokrojonego anansa i skarmelizować go. Na koniec dodać szczyptę cynamonu.

Kaszę jaglaną zmiksować dokładnie z ananasem.

Budyń rozłożyć do pucharków polać miodem.

Zdjęcie - Budyń ananasowo-jaglany - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

Przepisy z tych kategorii

Budyń ananasowo-jaglany

Budyń ananasowo-jaglany

figmara figmara
figowe smaki

Giant Donut Cake - wielki pączek na 6. urodziny bloga

Giant Donut Cake - wielki pącz…

food² food²
Food Square

Napoleonka z winogronami
2

Napoleonka z winogronami

Smaki na talerzu Smaki na talerzu
Smaki na talerzu

Babeczki walentynkowe z kremem malinowym
1

Babeczki walentynkowe z kremem…

food² food²
Food Square

Sałatka z burakiem, mandarynką i camembertem
1

Sałatka z burakiem, mandarynką…

Kardamonowy Kardamonowy
Kardamonovy

Koktajl z papai
3

Koktajl z papai

wiosenka27 wiosenka27
Eksplozja smaku

Przepisy z tych kategorii

Marchew w sosie winegret
1

Marchew w sosie winegret

figmara figmara
figowe smaki

Spaghetti bolognese (Ragù)
2

Spaghetti bolognese (Ragù)

Kardamonowy Kardamonowy
Kardamonovy

Placki śniadaniowe z twarogiem

Placki śniadaniowe z twarogiem

napiecyku napiecyku
napiecyku

Frytki z piekarnika

Frytki z piekarnika

figmara figmara
figowe smaki

Wytrawne gofry – z serem pleśniowym, chorizo i groszkiem

Wytrawne gofry – z serem pleśn…

Agatajot Agatajot
Kuchnia Agaty

Owsianka z bananem i masłem orzechowym
2

Owsianka z bananem i masłem or…

Kardamonowy Kardamonowy
Kardamonovy