Botwinka

Botwinka

 

 

Zdjęcie - Botwinka  - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

 

 

składniki:

2 pęczki botwinki

koperek

2 marchewki

1 pietruszka

1 cebula

2 skrzydełka drobiowe

sól

cukier

pieprz czarny

ziele angielskie

2 łyżki octu winnego

2 łyżki śmietany 18%


Botwinkę umyć, pokroić w 3cm paski, buraczki pokroić w plasterki, wrzucić do miski. Zalać niewielką ilością przegotowanej wody, dodać 2 łyżki octu i cukru(do smaku). Odstawić na 2 godziny.

Obrane warzywa wrzucić do garnczka, dodać skrzydełka, ziele angielskie(około 5 ziarenek), zalać wodą i gotować. Gdy warzywa lekko zmiękną dodać botwinkę i gotować. Po ugotowaniu warzywa wyjąć a zostawić buraczki i łodyżki botwinki. Na koniec doprawić śmietaną i posypać koperkiem. Podawać z ziemniakami.


 

 

 

 

 

Zdjęcie - Botwinka  - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

              Zdjęcie - Botwinka  - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kategorie przepisów