Boczek pieczony

Boczek pieczony

1 kg boczku surowego (wędzony)

15 dag słoniny

2 cebule

3 ząbki czosnku

czerwona papryka w proszku

czarny pieprz

majeranek

sól

 

 

Mięso natrzeć solą, startym czosnkiem, papryką, pieprzem i majerankiem. Cebulę obrać, pokroić w grube plastry. Mięso obłożyć plastrami cebuli, następnie cienkimi plastrami słoniny. Zawinąć ściśle folią aluminiową. Włożyć do lodówki na kilka godzin.

Piec w nagrzanym piekarniku (190/200 st.) przez około 1,5 godziny. Pod koniec pieczenia można lekko odchylić folię i polewać boczek wytworzonym sosem.

 

 

Zdjęcie - Boczek pieczony - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

 

 

 

 

Zdjęcie - Boczek pieczony - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

 

 

 

 

 

 

 

 

Zdjęcie - Boczek pieczony - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

 

 

 

 

 

 

 

Zdjęcie - Boczek pieczony - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

 

 

 

 

 

 

Zdjęcie - Boczek pieczony - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

 

 

 

Kategorie przepisów