Biszkoptowy omlet śniadaniowy

Biszkoptowy omlet śniadaniowy
Zdjęcie - BISZKOPTOWY OMLET ŚNIADANIOWY - Przepisy kulinarne ze zdjęciamiZdjęcie - BISZKOPTOWY OMLET ŚNIADANIOWY - Przepisy kulinarne ze zdjęciamiZdjęcie - BISZKOPTOWY OMLET ŚNIADANIOWY - Przepisy kulinarne ze zdjęciamiZdjęcie - BISZKOPTOWY OMLET ŚNIADANIOWY - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

Omlet biszkoptowy na słodko czy na słono ?
Moja propozycja to wytrawny omlet z szynką, serkiem śmietankowym, plastrami pomidora i szczypiorkiem.
Pyszny, puszysty i sycący, idealny na początek dnia !

Kilka składników , parę ruchów mikserem i chwilka smażenia-tyle wystarczy, żeby zaserwować na śniadanie coś innego niż kanapka czy owsianka😊 Jak zrobić puszysty omlet? Zasada jest prosta!
Podobnie jak biszkopt, najpierw ubijamy białka, następnie dodajemy żółtka,
a na koniec mąkę. Ważne aby smażyć go na gorącej patelni !

Zdjęcie - BISZKOPTOWY OMLET ŚNIADANIOWY - Przepisy kulinarne ze zdjęciamiZdjęcie - BISZKOPTOWY OMLET ŚNIADANIOWY - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

OMLET:
2 jajka
2 łyżki mąki
1/2 łyżeczki soli
1 łyżka masła klarowanego


DODATKI:
Serek homogenizowany
szynka
szczypiorek
pomidor
ulubione zioła
sól 1. Białka oddzielamy od żółtek i ubijamy z solą.
Następnie do piany dodajemy żółtka. Na końcu mieszamy delikatnie z mąką.
2. Na patelni rozgrzewamy masło. Wylewamy masę biszkoptową. Smażymy z obu stron
.
3. Przekładamy omlet na talerz.
4. Na gorącej patelni podpiekamy szynkę (można pominąć)
5. Gotowy omlet przekrajamy na 2 części.
4. Serek doprawiamy ziołami i solą. Smarujemy jedną część., układamy szynkę.
Przykrywamy drugim omletem. Układamy plasterki pomidora i posypujemy
szczypiorkiem. Zdjęcie - BISZKOPTOWY OMLET ŚNIADANIOWY - Przepisy kulinarne ze zdjęciamiZdjęcie - BISZKOPTOWY OMLET ŚNIADANIOWY - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

Kategorie przepisów