Biszkopt z malinami
Na targach pojawiły się już świeże maliny, truskawki i borówki, więc grzechem byłoby ich nie spróbować!
Może nie są one jeszcze tak wspaniałe jak w sezonie, ale do ciast i koktajli nadają się idealnie!
Do popołudniowej kawki na zachciankę przygotowałam najszybsze i chyba najłatwiejsze ciacho na świecie – biszkopt z malinami.
Potrzebne tylko 4 składniki, 2 minuty mieszania i pół godziny w piekarniku.
Zaraz potem możemy się cieszyć smakiem pysznego puszystego biszkoptu z malinami.
Najlepszy gorący!
Spróbujcie!
SKŁADNIKI:
( blacha 22×24 )
* jajko – 5 szt
* cukier – 3/4 szkl
* mąka pszenna – 1 szkl
* maliny
SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA:
Białka ubijamy na sztywno ze szczyptą soli, pod koniec ubijania dodajemy stopniowo cukier.
Wlewamy po 1 żółtku, miksujemy, a następnie wsypujemy przesianą mąkę i delikatnie, ale dokładnie mieszamy drewnianą łyżką.
Wylewamy na blachę, układamy maliny ( możemy dodatkowo posypać grubym cukrem! )
Pieczemy ok. 30-35 minut/ 180C
Smacznego!