Bigos po azjatycku

Bigos po azjatycku


Zdjęcie - Bigos po azjatycku - Przepisy kulinarne ze zdjęciami
Dziś przychodzę z przepisem na bigos po azjatycku z grzybami shiitake i maitake. Jest c u d o w n y. Mam zamiar zrobić do niego bułeczki bao. Przepis na nie znajdziecie: https://gotujwstylueko.pl/przepisy/buleczki-bao-z-grzybami-

Składniki:

750 gram kiszonej kapusty (u mnie z marchewką)

2 suszone śliwki ( najlepiej wędzone)

2 dymki lub cebula

5 grzybów suszonych shiitake

garść suszonych grzybów maitake

3 łyżki sosu sojowego

szczypiorek

pieprz

olej do smażenia


Przygotowanie:

Grzyby umyć i namoczyć w szklance wody ok. 20 minut. Po tym czasie gotować kilka minut. Cebulę pokroić w drobną kostkę. Na dużej patelni rozgrzać olej dodać cebulę i zeszklić. Dodać odciśniętą kapustę i śliwki. Dodać sos sojowy oraz wodę z gotowania się grzybów. Grzyby natomiast pokroić w cienkie paski. Dusić całość ok. godziny od czasu do czasu mieszając. Doprawić pieprzem i posypać szczypiorkiem.

Kategorie przepisów