Białe kiełbaski pieczone w piwie

Białe kiełbaski pieczone w piwie
Zdjęcie - Białe kiełbaski pieczone w piwie - Przepisy kulinarne ze zdjęciamiPiwo potrafi jednak uszczęśliwić człowieka także pod względem kulinarnym! Ostatnio na blogu pojawił się kurczak pieczony na miodowym piwie , a tym razem chcę Wam pokazać pieczone kiełbaski w piwie. To niezwykle szybka, tania i łatwa w przygotowaniu przekąska, można by powiedzieć, że stworzona dla studentów :)Danie wykonałam na bazie cienkich, białych kiełbasek, ale możecie je bez problemu zastąpić inną kiełbasą, czy nawet parówkami. Wykonanie dania nie wymaga wielkich nakładów pracy, wystarczy pokroić dodatki, naciąć kiełbaskę i zalać marynatą.Gotowe kiełbaski świetnie smakują z czosnkowymi bułeczkami i piwem.Polecam : tanio, szybko i pysznie :)
Zdjęcie - Białe kiełbaski pieczone w piwie - Przepisy kulinarne ze zdjęciami




































Białe kiełbaski pieczone w piwie
8 białych, cienkich kiełbasek
100-150 ml piwa
cebula
pieczarka
5 ząbków marynowanego czosnku
łyżka sosu sojowego
łyżka miodu
świeżo mielony pieprz

Kiełbaski nacinamy, zalewamy sosem sojowym i miodem - odstawiamy do lodówki. Przygotowujemy czosnek, siekamy cebulę w piórka, a pieczarkę w plasterki. Kiełbaski przekładamy do żaroodpornego naczynia, posypujemy składnikami, przyprawiamy pieprzem i zalewamy piwem do 1/3 wysokości. Pieczemy przez 15 minut w 180 stopniach. Po tym czasie przewracamy kiełbaski na drugą stronę i dopiekamy jeszcze 10 minut.

Tosia

Kategorie przepisów