Beziki z aquafaby
przepis:
80 ml aquafaby (wody z ciecierzycy w słoiku Freshona)
100 g cukru pudru
1 cukier waniliowy
0,5 łyżeczki octu
kolorowa posypka do ciastek
Zimną aquafabę ubić mikserem na sztywną pianę.
Do piany dodawać po 1 łyżce cukru wymieszanego z cukrem waniliowym i dalej ubijać.
Kiedy piana jest już bardzo sztywna dolać ocet.
Blachę wyłożyć papierem do pieczenia.
Na papier wycisnąć bezy, posypać je kolorową posypką.
Bezy wstawić do piekarnika nagrzanego do temp. 100° C i suszyć je 1,5 - 2 godzin.
100 g cukru pudru
1 cukier waniliowy
0,5 łyżeczki octu
kolorowa posypka do ciastek
Zimną aquafabę ubić mikserem na sztywną pianę.
Do piany dodawać po 1 łyżce cukru wymieszanego z cukrem waniliowym i dalej ubijać.
Kiedy piana jest już bardzo sztywna dolać ocet.
Blachę wyłożyć papierem do pieczenia.
Na papier wycisnąć bezy, posypać je kolorową posypką.
Bezy wstawić do piekarnika nagrzanego do temp. 100° C i suszyć je 1,5 - 2 godzin.