Bazyliowe jajka

Bazyliowe jajka

Zdjęcie - Bazyliowe jajka - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

Różnorodnie przygotowane jajka są obowiązkową pozycją w świątecznym menu.
Bez nich, nie wyobrażam sobie wielkanocnego stołu.
Lubię eksperymentować ze smakami, dlatego ciągle szukam nowych sposobów ja ich podanie.

Tym razem oczarowały mnie bazyliowe jajka, z bloga Poezja smaku.
Jajek w takim wydaniu nie miałam jeszcze przyjemności spróbować.

Po ich zrobieniu, przyjemność była niemała:)
Dawno nie jadłam lepszych, faszerowanych jajek.

Leciutkie, niezwykle przyjemne i aromatyczne w smaku, super proste i szybkie w wykonaniu.
Z pewnością, na długo, pozostaną moimi ulubionymi jajkami.

Składniki:

  • 6 jajek
  • pół pęczka bazylii
  • 2-3 łyżki majonezu
  • sól, pieprz

Jajka ugotować na twardo.
Obrać, przekroić na pół.
Wydrążyć żółtka.
Żółtka zmiksować z bazylią i majonezem na gładką masę.
Do smaku doprawić solą i pieprzem.
Przy pomocy łyżeczki lub szprycy faszerować jajka.

Zdjęcie - Bazyliowe jajka - Przepisy kulinarne ze zdjęciami
Zdjęcie - Bazyliowe jajka - Przepisy kulinarne ze zdjęciami
Zdjęcie - Bazyliowe jajka - Przepisy kulinarne ze zdjęciami
Zdjęcie - Bazyliowe jajka - Przepisy kulinarne ze zdjęciami
Zdjęcie - Bazyliowe jajka - Przepisy kulinarne ze zdjęciami Zdjęcie - Bazyliowe jajka - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

Kategorie przepisów