Batoniki proteinowe Nutella

Zdjęcie - Batoniki proteinowe Nutella - Przepisy kulinarne ze zdjęciami
Kolejny przepis na rewelacyjne w smaku, bezcukrowe batoniki proteinowe. Tym razem z kakao i pastą z orzechów laskowych, a zatem przypominające lubianą przez wszystkich Nutellę. Oczywiście zdecydowanie od niej zdrowsze ;)
Batoniki proteinowe Nutella
- 150g odżywki białkowej z brązowego ryżu
- 80g mąki owsianej
- 1/2 łyżeczki ekstraktu stewii
- 25g erytrolu w proszku
- 30g kakao
- 125g masła z orzechów laskowych
- 275ml mleka sojowego lub migdałowego
- kilka kropli aromatu orzechów laskowych (opcjonalnie)

1) Wymieszać odżywkę białkową, mąkę owsianą, stewię, erytrol i kakao.
2) Dodać masło z orzechów laskowych, mleko i aromat.
3) Bardzo dokładnie zmiksować.
4) Przełożyć do kwadratowej formy 20x20 cm wyłożonej papierem do pieczenia.
5) Ugnieść i wyrównać, wstawić na co najmniej 15 minut do lodówki.
6) Pokroić na 10 prostokątów i ewentualnie owinąć każdy folią spożywczą.
7) Przechowywać w lodówce, a część warto zamrozić na później.

Czas przygotowania: 1/2 godziny
Liczba sztuk: 10
Kaloryczność jednej sztuki: 200 kcal
B 16,5 T10 W10

Kategorie przepisów

Podobne przepisy