Barszcz z gąskami

Zdjęcie - Barszcz z  gąskami  - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

 

 

 

 

Zdjęcie - Barszcz z  gąskami  - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

 

 

składniki:

1 szklanka białego barszczu

około 6 szklanek wody

2 łyżki kwaśnej śmietany

miseczka gąsek

6 ziemniaków

1 cebula

sól

pieprz

majeranek

ziele angielskie

2 listki laurowe

2 ząbki czosnku


Pokrojone w drobną kostkę ziemniaki wrzucić do gara, zalać wodą i gotować. Umyte gąski pokroić w plastry i dodać do ziemniaków z zeszkloną cebulką. Doprawić solą, pieprzem, dodać kilka ziaren ziela angielskiego i 2 listki laurowe. Gdy ziemniaki będą miękkie wlać szklankę białego  barszczu i zagotować. Na koniec doprawić śmietaną, przeciśniętym przez praskę czosnkiem i odrobiną majeranku.

 

 

Zdjęcie - Barszcz z  gąskami  - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

 

 

 

 

 

 

 

Przepisy z tych kategorii

Gęsta pomidorowa z pesto i mozzarellą
2

Gęsta pomidorowa z pesto i moz…

Kardamonowy Kardamonowy
Kardamonovy

Zupa ogórkowa z ziemniakami
1

Zupa ogórkowa z ziemniakami

Kardamonowy Kardamonowy
Kardamonovy

Zupa szczawiowa
1

Zupa szczawiowa

Kardamonowy Kardamonowy
Kardamonovy

Botwinka z pieczonymi burakami
2

Botwinka z pieczonymi burakami

Agatajot Agatajot
Kuchnia Agaty

Gęsta zupa pomidorowa z ryżem
2

Gęsta zupa pomidorowa z ryżem

Kardamonowy Kardamonowy
Kardamonovy

Botwinka z mlekiem kokosowym
3

Botwinka z mlekiem kokosowym

Marcepanowa kuchnia Marcepanowa kuchnia
Marcepanowa kuchnia

Przepisy z tych kategorii

Boczniaki z młodą kapustą w pomidrodach
1

Boczniaki z młodą kapustą w po…

AZgotuj! AZgotuj!
AZgotuj

Japchae
1

Japchae

Tyna Tyna
In cooking we trust

Pasta pieczarkowa o smaku pasztetowej
1

Pasta pieczarkowa o smaku pasz…

AZgotuj! AZgotuj!
AZgotuj

Pasta z pieczarek
1

Pasta z pieczarek

wiosenka27 wiosenka27
Eksplozja smaku

Przekąska z ciasta francuskiego z pieczarkami i mozzarellą
1

Przekąska z ciasta francuskieg…

Smaki na talerzu Smaki na talerzu
Smaki na talerzu

Ziemniaki faszerowane pieczarkami i serem
2

Ziemniaki faszerowane pieczark…

Posmakujto! Posmakujto!
Posmakujto!