Barszcz czerwony
Kolejny świąteczny przepis tym razem na tradycyjny barszcz czerwony. Idealnie sprawdzi się w roli wigilijnej potrawy, ale można go również przygotować na niedzielny obiad. Korzystając z okazji życzę Wam wszystkim spokojnych, wesołych świąt spędzonych w rodzinnym gronie.
Składniki
Przygotowanie
Buraki obieramy i trzemy na tarce bądź miksujemy tak aby powstały malutkie kawałki. Zalewamy bulionem, dodajemy czosnek oraz przyprawy. Gotujemy ok. 1 h w temperaturze 90 st. C (uważajcie żeby nie zagotować barszczu bo wtedy straci kolor i smak).
Pod koniec gotowania dolewamy koncentrat oraz sok z cytryny. Barszcz podajemy z fasolą Jaś lub uszkami.
Przepis na wigilijne uszka z grzybami i kapustą znajdziecie TUTAJ.
Smacznego !
Składniki
- 1 kg buraków
- 3 l bulionu warzywnego
- 4 ząbki czosnku
- 1 łyżeczka czarnego pieprzu
- 2 łyżeczki vegety
- 80 ml koncentratu
- sok z połówki cytryny
Przygotowanie
Buraki obieramy i trzemy na tarce bądź miksujemy tak aby powstały malutkie kawałki. Zalewamy bulionem, dodajemy czosnek oraz przyprawy. Gotujemy ok. 1 h w temperaturze 90 st. C (uważajcie żeby nie zagotować barszczu bo wtedy straci kolor i smak).
Pod koniec gotowania dolewamy koncentrat oraz sok z cytryny. Barszcz podajemy z fasolą Jaś lub uszkami.
Przepis na wigilijne uszka z grzybami i kapustą znajdziecie TUTAJ.
Smacznego !