Babeczki owsiane z masłem orzechowym

Zdrowe, śniadaniowe babeczki z płatków owsianych z masłem orzechowym i bananem. Wszystkie składniki wystarczy połączyć i zmiksować. Babeczki są wdzięcznym dodatkiem do zdrowej śniadaniówki dla dzieci i dorosłych. Dobrze smakują na ciepło, dlatego warto wcześniej podgrzać je w mikrofali. Płatki owsiane, można zastąpić płatkami orkiszowymi, lub otrębami. Polecam spróbować 🙂
Składniki na babeczki owsiane z masłem orzechowym:
6 sztuk
- 110 g płatków owsianych
- 1 banan
- 1 jajko
- 2 łyżki cukru
- 1/2 szklanki mleka
- 1 łyżka masła orzechowego
- 1 łyżeczka sody oczyszczonej
- 50 g posiekanej mlecznej czekolady
Jak zrobić babeczki owsiane z masłem orzechowym?
Do miski daj płatki owsiane, cukier, rozgnieciony banan, sodę, masło orzechowe, rozkłócone jajko i mleko. Składniki pomieszaj, a następnie zmiksuj na pulpę.
Do foremki na muffiny, daj papierowe papilotki. Łyżką nakładaj ciasto do foremek, na babeczki daj porcję posiekanej czekolady. Babeczki piecz w temperaturze 180 stopni, około 20 minut, do zrumienienia.
Smacznego 🙂
Inspiracja –> Klik