Babeczki owsiane z masłem orzechowym

Babeczki owsiane z masłem orzechowym

Zdrowe, śniadaniowe babeczki z płatków owsianych z masłem orzechowym i bananem. Wszystkie składniki wystarczy połączyć i zmiksować. Babeczki są wdzięcznym dodatkiem do zdrowej śniadaniówki dla dzieci i dorosłych. Dobrze smakują na ciepło, dlatego warto wcześniej podgrzać je w mikrofali. Płatki owsiane, można zastąpić płatkami orkiszowymi, lub otrębami. Polecam spróbować 🙂

Zdjęcie - Babeczki owsiane z masłem orzechowym - Napiecyku - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

Składniki na babeczki owsiane z masłem orzechowym: 

6 sztuk

  • 110 g płatków owsianych
  • 1 banan
  • 1 jajko
  • 2 łyżki cukru
  • 1/2 szklanki mleka
  • 1 łyżka masła orzechowego
  • 1 łyżeczka sody oczyszczonej
  • 50 g posiekanej mlecznej czekolady

 

Jak zrobić babeczki owsiane z masłem orzechowym?

Do miski daj płatki owsiane, cukier, rozgnieciony banan, sodę, masło orzechowe, rozkłócone jajko i mleko. Składniki pomieszaj, a następnie zmiksuj na pulpę.

Do foremki na muffiny, daj papierowe papilotki. Łyżką nakładaj ciasto do foremek, na babeczki daj porcję posiekanej czekolady. Babeczki piecz w temperaturze 180 stopni, około 20 minut, do zrumienienia.

Smacznego 🙂

Zdjęcie - Babeczki owsiane z masłem orzechowym - Napiecyku - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

Inspiracja –> Klik

Kategorie przepisów