Ananas w cieście francuskim

Szybka przekąska z dwóch składników, czy to możliwe? No pewnie, że tak!

Ostatnio miałam na coś ochotę, ale czego bym nie wymyśliła, do wszystkiego brakowało mi jakiegoś składnika. W końcu zrobiłam najprostszą przekąskę z możliwych. Ananasa w cieście francuskim.

Jest super, a jego przygotowanie w sumie zajmuje około pół godziny (łącznie z pieczeniem). Szybko? Bardzo!

Super nawet wtedy, gdy goście zadzwonią, że jadą z wizytą 🙂

  • 1 op. ciasta francuskiego XL
  • 1 puszka ananasa

Ananasa osączamy na sicie. Dokładnie osuszamy ręcznikiem papierowym (z obu stron).

Ciasto francuskie rozwijamy. Rozkładamy na nim plasterki ananasa, zachowując niewielkie odstępy. Za pomocą radełka wykrawamy z ciasta kwadraty. Rogi z ciasta francuskiego zawijamy na ananasa.

Rozkładamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia.

Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 200 stopni na około 20 minut (do zarumienienia).

Jeżeli podoba Ci sie mój blog, zachęcam rownież do śledzenia mojego profilu na Instagramie oraz Facebooku

Przepisy z tych kategorii

Ciasteczka francuskie z marmolada
2

Ciasteczka francuskie z marmol…

mojacalabria mojacalabria
www.mojacalabria.com

Ślimaczki z ciasta francuskiego z masą marcepanową

Ślimaczki z ciasta francuskieg…

figmara figmara
figowe smaki

Ciasteczka owsiane z żurawiną
9

Ciasteczka owsiane z żurawiną

Antenka Antenka
Smaczny Kąsek

Pomarańczowe babeczki
2

Pomarańczowe babeczki

Agatajot Agatajot
Kuchnia Agaty

Muffinki z porzeczkami
4

Muffinki z porzeczkami

Malwinka Malwinka
Przepyszne

Muffiny z  truskawkami
3

Muffiny z truskawkami

upl upl
Niebo w gębie