Porady kulinarne

Jak zaparzyć zieloną herbatę?

Do sporządzenia filiżanki napoju, wystarczy jedna łyżeczka herbaty. Zieloną herbatę zalewamy wodą o temp. 80- 90 stopni i parzymy ok. 3 min. Smakosze zielonej herbaty, pierwszy napar wylewają i delektują się aromatem drugiego naparu, który w pełni wydobywa z liści cenne składniki.

Przepisy, których może dotyczyć porada

2

Lemoniada cytrusowa

imie nazwisko Kulinarne pyszności Molki
Kulinarne pyszności Molki

2

Napój z zielonej herbaty

imie nazwisko napiecyku
napiecyku

1

Lemoniada cytrynowa

imie nazwisko waniliowa chmurka
Waniliowa Chmurka

2

Sprite z lodami

imie nazwisko PrzepisoTeka
PrzepisoTeka

6

Domowa lemoniada

imie nazwisko CafePodróż
PiknikExpress

6

Woda z limonką

imie nazwisko trufla
Trufla i jej kuchnia