Porady kulinarne

Makaron - jak ustalić ilość, której potrzebujemy ?

Ponoć powinno się przeznaczyć 1 jajko na każde 100 g mąki. Jest to, mniej więcej, porcja dla jednej osoby - jeżeli makaron bedzie daniem głównym. Jesli będzie dodatkiem do zupy, bierzemy połowę tej porcji.
Dla jednej osoby przeznaczamy 80 - 100 g makaronu (waga przed ugotowaniem), jeśli bedzie on daniem głównym i ok. 40 g, jeśli będzie dodatkiem do zupy.

Przepisy, których może dotyczyć porada

1

Makaron domowy

imie nazwisko wiosenka27
Eksplozja smaku

1

Domowy makaron orkiszowy

imie nazwisko Nika
Gotuj zdrowo!Guten Appetit

2

Domowy makaron

imie nazwisko Antenka
Smaczny Kąsek

2

Domowy makaron

imie nazwisko alicja w krainie garów
Alicja w krainie garów...