Porady kulinarne

Jak pozbyć się goryczki z bakłażana?

Pokrojone na centymetrowe plastry bakłażana układamy na ściereczce. posypujemy solą i odstawiamy na 15 min. Dzięki temu pozbywamy się aromatu goryczki. 

Jeśli nasze warzywo jest stosunkowo młode, zabieg ten nie jest konieczny.

Przepisy, których może dotyczyć porada

3

Baba ganoush czyli pasta z pieczonego bakłażana

imie nazwisko Laura
Cafe Babilon

0

Makaron z brokułami i sosem serowym

imie nazwisko kolorowo-torcikowo
kolorowo-torcikowo

0

Makaron prawie na słodko

imie nazwisko janiolka
Eksperyment sobotni

2

Fusilli w sosie serowym z brokułami i szynką włoską

imie nazwisko aronia
Wiem co jem

2

Spaghetti cztery sery z brokułem

imie nazwisko PrzepisoTeka
PrzepisoTeka

1

Tagliatelle z bakłażanem

imie nazwisko Mr. & Mrs. Sandman
Mr. & Mrs. Sandman