Porady kulinarne

Co zrobić, aby nie przypiec skórki chleba w piekarniku?

Mój piekarnik grzeje mocno od góry, chleb po pierwszych 20 minutach pieczenia nakrywam zawsze folia aluminiową. Mam wtedy pełną kontrolę nad stopniem wypieczenia skórki. Jeżeli ktoś ma problem z piekarnikiem , to polecam ten sposób.

Przepisy, których może dotyczyć porada

0

Bułki grahamki

imie nazwisko Posmakujto!
Posmakujto!

0

Prosty chleb z ziarnami

imie nazwisko napiecyku
napiecyku

1

Bagietki z zimną fermentacją

imie nazwisko zacisze kuchenne
zacisze kuchenne

1

Bułeczki z sezamem al’a bajgle

imie nazwisko Marcepanowa kuchnia
Marcepanowa kuchnia

1

Chleb pszenno-żytni ze słonecznikiem na zakwasie

imie nazwisko Posmakujto!
Posmakujto!

1

Chleb z płaskurki na zakwasie

imie nazwisko Tosia
Smakowity chleb

1

Chleb pszenny z płatkami owsianymi mieszany łyżką

imie nazwisko Posmakujto!
Posmakujto!

1

Bürli – tradycyjne szwajcarskie bułki z wodą drożdżową z winogron

imie nazwisko zacisze kuchenne
zacisze kuchenne

2

Chleb wieloziarnisty mieszany łyżką

imie nazwisko Posmakujto!
Posmakujto!

1

Chleb z garnka

imie nazwisko Kardamonowy
Kardamonovy

2

Chleb na zaczynie z biga

imie nazwisko zacisze kuchenne
zacisze kuchenne

1

Pełnoziarnista bagietka z pomidorami i bazylią

imie nazwisko Tosia
Smakowity chleb