Porady kulinarne

Co zrobić, aby nie przypiec skórki chleba w piekarniku?

Mój piekarnik grzeje mocno od góry, chleb po pierwszych 20 minutach pieczenia nakrywam zawsze folia aluminiową. Mam wtedy pełną kontrolę nad stopniem wypieczenia skórki. Jeżeli ktoś ma problem z piekarnikiem , to polecam ten sposób.

Przepisy, których może dotyczyć porada

0

Drożdżówki maślane zwijane w kwiat

imie nazwisko wiosenka27
Eksplozja smaku

1

Łatwy chleb na drożdżach

imie nazwisko napiecyku
napiecyku

2

Maślane bułki do burgerów

imie nazwisko Agatajot
Kuchnia Agaty

1

Puszyste bułeczki

imie nazwisko Posmakujto!
Posmakujto!

1

Chleb pszenno-orkiszowy na zakwasie

imie nazwisko zacisze kuchenne
zacisze kuchenne

1

Prosta bagietka z 5 składników

imie nazwisko Tosia
Smakowity chleb

2

Bagietki bez zagniatania

imie nazwisko zacisze kuchenne
zacisze kuchenne

2

Chleb z garnka (na podmłodzie)

imie nazwisko Tosia
Smakowity chleb

2

Orkiszowy chleb z garnka

imie nazwisko Sprawdzona Kuchnia
Sprawdzona Kuchnia

1

Szybki chleb na drożdżach instant

imie nazwisko Tosia
Smakowity chleb

2

Bułki pszenne z ziarnami

imie nazwisko Sprawdzona Kuchnia
Sprawdzona Kuchnia

1

Chleb domowy z sezamem – nasz ulubiony

imie nazwisko napiecyku
napiecyku