Porady kulinarne

Co zrobić, aby nie przypiec skórki chleba w piekarniku?

Mój piekarnik grzeje mocno od góry, chleb po pierwszych 20 minutach pieczenia nakrywam zawsze folia aluminiową. Mam wtedy pełną kontrolę nad stopniem wypieczenia skórki. Jeżeli ktoś ma problem z piekarnikiem , to polecam ten sposób.

Przepisy, których może dotyczyć porada

1

Prosta bagietka z 5 składników

imie nazwisko Tosia
Smakowity chleb

2

Bagietki bez zagniatania

imie nazwisko zacisze kuchenne
zacisze kuchenne

1

Chleb z garnka (na podmłodzie)

imie nazwisko Tosia
Smakowity chleb

2

Orkiszowy chleb z garnka

imie nazwisko Sprawdzona Kuchnia
Sprawdzona Kuchnia

1

Szybki chleb na drożdżach instant

imie nazwisko Tosia
Smakowity chleb

2

Bułki pszenne z ziarnami

imie nazwisko Sprawdzona Kuchnia
Sprawdzona Kuchnia

1

Chleb domowy z sezamem – nasz ulubiony

imie nazwisko napiecyku
napiecyku

1

Chleb owsiankowy na zakwasie

imie nazwisko Tosia
Smakowity chleb

1

Bagietki

imie nazwisko Smaki na talerzu
Smaki na talerzu

2

Chlebki pita na zaczynie poolish

imie nazwisko food²
Food Square

2

Bułeczki z sezamem

imie nazwisko Smaki na talerzu
Smaki na talerzu

0

Precle

imie nazwisko zacisze kuchenne
zacisze kuchenne