Porady kulinarne

Co zrobić, aby nie przypiec skórki chleba w piekarniku?

Mój piekarnik grzeje mocno od góry, chleb po pierwszych 20 minutach pieczenia nakrywam zawsze folia aluminiową. Mam wtedy pełną kontrolę nad stopniem wypieczenia skórki. Jeżeli ktoś ma problem z piekarnikiem , to polecam ten sposób.

Przepisy, których może dotyczyć porada

1

Chleb owsiankowy na zakwasie

imie nazwisko Tosia
Smakowity chleb

1

Bagietki

imie nazwisko Smaki na talerzu
Smaki na talerzu

2

Chlebki pita na zaczynie poolish

imie nazwisko food²
Food Square

2

Bułeczki z sezamem

imie nazwisko Smaki na talerzu
Smaki na talerzu

0

Precle

imie nazwisko zacisze kuchenne
zacisze kuchenne

3

Chleb jogurtowy na drożdżach – farmerski

imie nazwisko napiecyku
napiecyku

0

Uniwersalny chleb pszenny

imie nazwisko Tosia
Smakowity chleb

1

Nocne kajzerki

imie nazwisko Iwona
Smakowity blog kulinarny

0

Chleb z garnka

imie nazwisko Smaki na talerzu
Smaki na talerzu

0

Chleb pszenno-żytni na zakwasie

imie nazwisko Marcepanowa kuchnia
Marcepanowa kuchnia

0

Prosty chleb na drożdżach

imie nazwisko napiecyku
napiecyku

1

Podpłomyki

imie nazwisko Iwona
Smakowity blog kulinarny