Mięsem idealnym do przyrządzania jest polędwiczka wieprzowa zwana słodką. Jest delikatna, krucha, nie trzeba jej długo obrabiać i do tego idealnie komponuje się z wieloma składnikami, które występują w mojej kuchni. W białym winie dusiłam ją już nie raz ale dzisiaj proponuję wersję z dodatkiem miodu. I koniecznie z fasolką szparagową, moim zdaniem jest to najlepszy dodatek do polędwiczki.
Schab z pończochy, oj, to przepis który na stałe wejdzie do naszego domowego menu . O schabie usłyszałam o znajomej, a ostatnio przypomniała mi tu w komentarzach. Wszystko zrobiłam wg jej wskazówek i .. zakochaliśmy się rodzinnie
Totalna rewelacja :) Tak soczystego pieczonego schabu jeszcze nie jadłam :) A swoją soczystość schab zawdzięcza temu, iż: a) przed pieczeniem obsmażamy schab, co ogranicza wypływanie soków, b) nie pieczemy schabu dłużej niż to konieczne, c) obkładamy go grubą warstwą musu jabłkowego, dzięki czemu wilgoć z mięsa nie ma jak wyparować.