Zanudzę Was kiedy tymi golonkami..bo znów kolejna golonka z szynkowaru..ale tym razem całkiem inaczej...w sumie planowałam z tej golonki zrobić co innego..a wyszła pyszna mielonka.
Biała kiełbasa, uwielbiam ją w każdej postaci. Ostatnio wracając z pracy, byłam na zakupach i zauważyłam ją i już wiedziałam co do niej dodam, jak ją zrobię … i jechałam z tą myślą do domu i tak też zrobiłam po powrocie.
A tym razem coś z myślą o tym, co lubią sobie mięskiem dogodzić.
Ja, choć wiecie , że do wielbicieli mięsa szczególnie nie należę, to od czasu do czasu lubię zjeść coś tak porządnego.
Zwłaszcza w takim wydaniu.
Boczek pieczony z ziołami, czosnkiem, musztardą i cebulką jest świetnym pomysłem zarówno do obiadu, jak i na kanapki.
Aromatyczna, a jednocześnie delikatna. Po schłodzeniu w lodówce dobrze się kroi na plastry, lecz jest na tyle miękka, że można ją też rozsmarowywać na kanapce, jeśli ktoś woli tą wersję. Polecam bardzo bardzo!
Żadna z kupnych wędlin nie zastąpi prawdziwej,samodzielnie przygotowanej i uwędzonej kiełbasy. Świetna na śniadanie obiad i kolację. Kiełbasa jest pyszna, aromatyczna pozbawiona konserwantów. Jedyną jej wada jest szybkie znikanie ze stołu. Ale to świadczy o jej walorach smakowych i wyglądzie. Jednym słowem jest genialna :)
Kolejny domowy wyrób do chleba. Może nie jest to dodatek najbardziej dietetyczny, ale pyszny! Od czasu do czasu można sobie pozwolić na małe szaleństwo.
Wyjątkowo pyszne i apetycznie wyglądające danie ze schabem w roli głównej. Cieniutko rozbite płaty schabu nafaszerowane szpinakiem z pomidorkami koktajlowymi, uduszone w sosie własnym z dodatkiem cebuli to pyszny obiad dla całej rodziny, a także zaproszonych na uroczysty obiad gości.