Delikatne, soczyste steki z wysokiej jakości polędwiczki wieprzowej w towarzystwie ziemniaczano-imbirowego puree i słodkiej cebuli z dodatkiem żurawiny to moja propozycja w odpowiedzi na konkurs którego organizatorem jest Majana
Dziś, najprostszy, klasyczny stek z rostbefu - spędziłam kilka dobrych minut na wybieraniu naprawdę ładnych kawałków mięsa. Warto. Oczywiście, możecie przygotować stek również z innego kawałka mięsa np. z antrykotu czy z polędwicy wołowej. Dzisiejszy opis przygotowania potrawy, postanowiłam nieco bardziej rozbudować, żeby wszystkie info się w tym jednym miejscu znalazły.
Wydaje Ci się, że stek to elitarne danie, które może zaserwować tylko najlepsza restauracja? To prawdziwa sztuka - tak mawiają mistrzowie patelni. Jeśli kupisz dobre mięso, wystarczy kilka dobrych rad i możesz zabłysnąć w kuchni!
Bavette, to jeden z moich ulubionych steków. Bardzo łatwo go przygotować, jest niesamowicie smaczny i nie wymaga żmudnych przygotowań i spędzania wielu (jakże cennych ;-)) godzin w kuchni.