Dziś wieczorem toast za Nowy Rok będę wznosić drinkiem o nazwie Grejfrutowe marzenie i właśnie takich ale nie tylko takich marzeń oraz ich spełnienia życzę Wam w Nowym Roku:)
Fantasia di pompelmo – ekspresowa przekąska podpatrzona w październikowym wydaniu „Arte in Cucina”. Przepis zmodyfikowałam pod zawartość mojej lodówki i wyszła naprawdę smaczna i lekka przystawka.
Łączyłam już kurczaka z najróżniejszymi owocami, a mimo to udka duszone z grejpfrutami wydawały mi się dość niecodzienne. Efekt? Marynowane w soku grejpfrutowym mięso było niesamowicie delikatne i miękkie, a sam grejpfrutowy sos głęboki i wyrazisty w smaku. Bardzo dobry przepis :)
Mój mąż uwielbia curd. Jakikolwiek bym nie zrobiła. Poprosił mnie o tartę z lemon curd, ale bardzo nie chciało mi się robić cytrynowego. Lubię robić ciągle coś nowego, nie lubię powtórek ( tzn. lubię ale nie tak często ;) )