Ciastka dietetyczne, zdrowe - pełne błonnika, witamin i minerałów. Nie są tak wilgotne jak te na musie jabłkowym, ale smakują równie dobrze i równie szybko znikają :)
Przepyszne i dietetyczne ciastka owsiane z otrębami, żurawiną, pestkami słonecznika i innymi zdrowymi dodatkami. Ciastka te mają jedną zasadniczą wadę - nie da się nimi "tylko poczęstować" ;)! Są niebezpiecznie wciągające...zwłaszcza ciepłe... nie można się od nich oderwać! Po wystudzeniu robią się niebiańsko chrupiące.... a po kilku dniach (jak dotrwają) znowu miękkie :)
Widziałam gdzieś kiedyś przepisy na ciasteczka z mleka i otrąb. Niestety nie umiem ich znaleźć, więc metodą prób i błędów wymyśliłam na nie własny sposób. Ciasteczka piekłam z myślą o moich koleżankach na diecie
To już któreś z kolei ciasteczka owsiane, które piekę, ale muszę przyznać - te są najlepsze! Kruche, chrupiące, syte - chłopcy zjedli kilka wczoraj do mleka na kolację, ja dzisiaj na śniadanie.
Tym razem na stole zagościły, bardzo przyjemne, ciasteczka owsiane z żurawiną, prawie bez dodatku mąki. Żurawina idealnie nadaje się do słodkich wypieków. Bardzo nam posmakowały, bo nie są za słodkie, a dzięki żurawinie, orzeźwiające w smaku. Łakomczuchy były w siódmym niebie;)