Dziś dla odmiany coś orzeźwiającego i lekkiego dla miłośników cytrynowych smaków i lemon curd. Wygląda efektownie, smakuje jeszcze lepiej, nie ma co się rozwodzić tylko brać za robienie ciasta
Ciasto dla wyjątkowych łasuchów. Nieprzyzwoicie słodkie. Właśnie ta myśl nasuwa mi się jako pierwsza i jest dominująca jeśli chodzi o odczucia związane z tym ciastem.
Chciałabym Wam zasugerować przygotowanie fenomenalnego serniczka na zimno. Spód to kakaowy biszkopt, dalej pyszna czekoladowa pianka, a na wierzchu kawowa galaretka. Galaretka nie jest słodka, idealnie równoważy się ze słodką warstwą serową.
Tym razem zapraszam Was na fantastyczne ciasto czekoladowe.
Wyglądem i smakiem przypomina brownie – najlepsze na świecie brownie!
Nigdy nie przypuszczałam, że mieszając ze sobą czerwoną fasolę, banany, kaszę jaglaną, miód i kakao może wyjść coś tak fantastycznego!
Połączyłam w nim to co kocham najbardziej – czyli serniki ( bo wiecie, że ja serniki kocham miłością bezgraniczną! ) czekoladę i orzeszki.
Ciasto zostało przygotowane w zdrowszej, lżejszej, bardziej dietetycznej wersji – koniecznie ją wypróbujcie i dajcie znać jak smakowało!
W końcu ciepło pięknie, słonecznie, aż chce się żyć, a żeby żyło się jeszcze przyjemniej zapraszam na lekkie, piankowe, orzeźwiające ciasto, które na pewno zasmakuje wszystkim, nie tylko miłośnikom cytrynowych smaków. Robiłam je wiele razy i zawsze znikało błyskawicznie.
Ciasto babie lato na biszkopcie cynamonowym z kremem mascarpone, powidłami śliwkowymi i płatkami migdałowymi. Leciutkie, aromatyczne i kremowe ciasto z chrupiącymi migdałami.
Muszę przyznać, że jak na to, że ciasto sprawia wrażenie złożonego, było całkiem szybkie do przygotowania. Względnie szybkie:)
Wyszło nie za słodkie, orzechowe, smaczne.
Ciasto kawowy kajmakowiec to połączenie słodkiego i delikatnego kremu pomiędzy biszkoptami z puszystym kakaowym biszkoptem i leciutkim kremem śmietankowym.
Spód murzynkowy, mus bananowy i warstwa kakaowej śmietanki. Całość bardzo spójna w smaku, nie przesłodzona.
Warstwy są równe, a całość ładnie się prezentuje.
Dziś mam pierwszą świąteczną propozycję mocno orzechowe blaty przełożone kremem budyniowo czekoladowym, którego nie trzeba ucierać, bo wszystkie składniki zagotowuje się ze sobą, także o ile nie przypalicie go to nie ma opcji by się nie udał.