Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Plików Cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.
Twaróg mieszamy z 1 jajkiem, skrobią i 50 g cukru za pomocą rózgi kuchennej. Po wymieszaniu odstawiamy.
Olej mieszamy z 2 jajkami i 150 g cukru.Mąkę mieszamy z proszkiem do pieczenia i kakao. Dodajemy do mokrych składników i mieszamy łopatką...
Na wciąż ciepłym spodzie rozsmarowujemy masę krówkową i posypujemy pokruszonymi precelkami (część odkładamy do dekoracji). Precelki wciskamy do masy krówkowej i wstawiamy do lodówki do zastygnięcia...
Pieczarki ścieramy na tarce o grubych oczkach i smażymy na oleju.
Gdy grzyby zmiękną, a woda z nich odparuje, dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek i sos sojowy i jeszcze chwilę smażymy. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Studzimy...
W sumie to ciasto jest prawie identyczne z marchewkowym (klik). Zamieniłam tylko marchewkę na dynię. I smakowo również przypomina tamto. Jest równie pyszne:-) Świetnie się nada na ten świąteczny czas, bo jest w smaku takie "piernikowe".
Smaczne, bardzo proste w wykonaniu ciasto pomarańczowe. Przygotujecie je bez użycia miksera. Ma przyjemny cytrusowy aromat, jest wilgotne i pięknie pachnie!
Ciasto kokosowy śmietanowiec lub styropian to połączenie kruchego ciasta o maślanym i kakaowym smaku z warstwą śmietanową z kokosem. Przepyszne ciasto o wyrazistych smakach.
Ciasta z dodatkiem warzyw już od lat brylują na kuchennych parkietach. Niesłabnącą popularnością cieszy się słynne ciasto marchewkowe, które zdobyło już tak wierne rzesze fanów, że nikogo już nie dziwi dodanie marchwi do słodkich wypieków. W ślad za nią poszły również buraki czy cukinia. Nie wiedzieć jednak czemu całkiem bliska…
Cebulę kroimy w półtalarki i dusimy powoli na średnio rozgrzanym oleju.
Gdy cebula jest już miękka, podlewamy ją octem balsamicznym, a po minucie doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Studzimy.
Z ciasta francuskiego wycinamy kwadraty (lub inne kształty). W połowie kwadratów wycinamy otwory mniejszą foremką, tworząc ramki...
Jakiś czas temu na blogu wylądowało dwusmakowe ciasto z patelni!
Pewnie dobrze wiecie, o które ciasto mi chodzi, bo na blogu zrobiło prawdziwą furorę!
Dziś przygotowałam podobne, ale o smaku intensywnie kakaowym – dla wielbicieli mocnych smaków.
Nie dodałam do niego nic, posypałam jedynie cukrem pudrem.