Zupa z tortellini i brokułem
- Wynik: 45
- Czas przygotowania: 5minuty
- Czas gotowania: 40minuty
Zazwyczaj kupuję pierożki tortellini na szybki obiad. Uwielbiam je polane masłem jednak pomysł z zupą okazał się równie trafiony. Ostatnio rozsmakowałam się w zupach więc będzie ich trochę więcej niż do tej pory. Moja dzisiejsza propozycja jest bardzo prosta i bardzo smaczna. Zazwyczaj lubię dużo warzyw w zupach, wyjątkiem są ziemniaki, jednak dzisiaj wersja raczej skromna. Mimo to polecam:)
Składniki- pierożki tortellini - 300 g
- udko z kurczaka - 1 szt.
- brokuł - 1 szt.
- marchewka - 1 szt.
- por - kilka liści
- seler naciowy - 2 łodygi
- sól - do smaku
- pieprz - do smaku
- liść laurowy - 2 szt.
W garnku zagotować ok. 4 litrów wody, włożyć umyte udko, pokrojoną marchewkę, liście porów oraz łodygi selera i liście laurowe. Zmniejszyć ogień i gotować około 40 min. Po tym czasie dorzucić obranego brokuła podzielonego na małe różyczki oraz pierożki tortellini. Gotować razem jeszcze ok. 5 min. Przyprawić do smaku solą i pieprzem.