Zupa z patisonów
SKŁADNIKI: ( 2 porcje ) 1 porcja = 120 kcal
- 2 patisony
- średnia marchew
- cebula
- ząbek czosnku
- szklanka wody
- łyżka masła
- szczypta curry
- sól
- platki chili / pestki dyni / mleko kokosowe
WYKONANIE:
1. Patisony pokroić na plastry, usunąć pestki wraz z otoczkami. Pokroić w dużą kostkę.
2. Marchew i cebulę kroimy w plastry.
3. W rondlu rozgrzewamy łyżkę masła. Dodajemy warzywa i smażymy ok 3 min.
4. Zalewamy szklanką zimnej wody. Gotujemy do miękkości ok 20 min.
5. Całość miksujemy na gładki krem i doprawiamy do smaku solą i curry. Jeżeli zupa jest zbyt gęsta dodajemy wody, doprawiamy i ponownie miksujemy.
7. Zupę podajemy z prażonymi pestkami dyni, płatkami chili i mlekiem kokosowym.
ZAPRASZAM NA FILM Jeśli spodobał Ci się film subskrybuj mój kanał YouTube
*Facebook: https://www.facebook.com/AtlasSmakow/
*Instagram: https://www.instagram.com/atlas_smakow/