Zupa wiśniowa
- Wynik: 15
- Czas przygotowania: 5minuty
- Czas gotowania: 10minuty
Fanom zup owocowych polecam wersje wiśniową. Wyrazista w smaku, lekko kwaśna, z odrobiną cynamonu. Można podawać z makaronem lub ryżem, jak kto woli.
Składniki- wiśnie (mogą być mrożone) - 500 g
- woda - 2 l
- śmietanka - 100 ml
- sól - szczypta
- cukier - do smaku
- cynamon - 2 szczypty
- cukier waniliowy - 1 opakowanie
W garnku umieścić wypestkowane wiśnie, zalać wodą. Zagotować. Dodać sól, cukier waniliowy, cynamon. Gotować 10 min. Pod koniec wlać śmietanę, doprawić cukrem. Przed podaniem można zmiksować. Jeśli podajecie zupę z ryżem lub makaronem, nie jest to konieczne.
Smacznego:)